vergelijk aanbieders Wij vergelijken tot wel 8 aanbieders
prijs al vanaf €27,-
Wij vergelijken
berlijn aanbieders

Waar slaap je in Berlijn?

Heb je eenmaal besloten om een trip naar Berlijn te gaan maken dan zoek je natuurlijk ook een passende overnachting. Zoals alle grote steden in Europa heeft Berlijn een keur aan hotels en appartementen waar je kunt logeren. Bij de belangrijke bezienswaardigheden in de buurt vind je vanzelfsprekend hotels, maar er zijn ook hotels iets buiten het centrum en die zijn vaak goedkoper en rustiger gelegen. Aangezien Berlijn beschikt over uitstekend openbaar vervoer met bussen en de S-bahn kun je ook een hotel in een rustige buitenwijk boeken, je bent vanaf de meeste locaties in ongeveer een kwartier in hartje Berlijn.

Berlijn - Informatie

hotels

Soorten accommodaties

Afhankelijk van je budget en je persoonlijke voorkeur heb je in Berlijn de keuze uit diverse locaties om te logeren. Er zijn simpele budgethotels en luxe 4- en 5-sterrenhotels. Houd je van wat meer persoonlijk contact dan kun je ook een kamer boeken in een Bed & Breakfast of een hostel. Dit verblijf is vaak goedkoper dan in een hotel, alleen heb je in veel gevallen niet de beschikking over eigen sanitair. Wil je wat meer vrijheid dan boek je een appartement, hier ben je uiteraard niet gebonden aan vaste tijden voor het ontbijt en het diner.

hotels

Hotels op populaire locaties

Wil je een hotel in het centrum dan is er keuze genoeg. De bekende Kurfurstendamm, door de Berlijners liefkozend de “Ku’damm” genoemd, heeft vele hotels in de directe omgeving, evenals de Alexanderplatz in voormalig Oost-Berlijn. Ook in de nabijheid van de Brandenburger Tor en het Rijksdaggebouw vind je hotels in alle prijsklassen. De hotels in het voormalige Oost-Duitse deel van de stad zijn de afgelopen decennia in rap tempo gemoderniseerd, je merkt geen verschil meer met de hotels in het westelijke deel van de stad.

prijs

Wat kost een hotel in Berlijn?

De prijs van een hotel in Berlijn hangt natuurlijk af van het aantal sterren. Je kunt al in een hostel verblijven aan de Kurfurstendamm voor 50 euro per nacht. Wil je wat meer comfort dan boek je een toeristenhotel met 3 sterren voor gemiddeld 80 euro per nacht. Een kamer ineen comfortabel 4-sterrenhotel kost per nacht iets meer dan 100 euro. Dit maakt Berlijn een relatief goedkope Europese hoofdstad om te overnachten.

Berlijn aanbiedingen, nieuws & tips

kerstmarkt-berlijn1

De kerstmarkt van Berlijn

Duitsland kent een lange traditie van kerstmarkten. Tegenwoordig proberen sommige Nederlandse steden hier navolging aan te geven, maar voor de echte kerstsfeer ...

berlijn3

Een excursiereis Berlijn, wat moet je zien?

Vanuit Nederland worden jaarlijks vele excursiereizen naar Berlijn georganiseerd. Meestal reis je per touringcar naar de Duitse hoofdstad. Berlijn is een aaneen...