Een excursiereis Berlijn, wat moet je zien?

Wij vergelijken
berlijn aanbieders

De mooiste bezienswaardigheden van de stad

Vanuit Nederland worden jaarlijks vele excursiereizen naar Berlijn georganiseerd. Meestal reis je per touringcar naar de Duitse hoofdstad. Berlijn is een aaneenschakeling van hoogtepunten als het gaat om bezienswaardigheden. De 4 kilometer lange Kurfurstendamm, met halverwege de bekende Gedächtniskirche, tegenwoordig helaas niet veel meer dan een ruïne, en het even bekende Kaufhaus des Westen (KaDeWe), het grootste warenhuis van Berlijn, zijn zeker een bezoek waard. Breng in het KaDeWe beslist een bezoek aan de delicatessenafdeling, zo veel heerlijkheden heb je maar zelden onder één dak gezien.

Het Holocaust monument is adembenemend

In één van de vele parken van Berlijn bevindt zich het Holocaust monument. Als je ervoor staat lijkt het een soort doolhof van stenen. Maar als je er in loopt gebeurt er iets met je.De muren worden steeds hoger en de doorgangen steeds smaller. Je voelt als het ware de beklemmende angst die de Joden en andere gedeporteerden moeten hebben gevoeld in de concentratiekampen en tijdens hun gang naar de gaskamers. Het monument laat op vele bezoekers dan ook een onuitwisbare indruk achter.

Een dagtrip naar Potsdam

Vanuit Berlijn ben je met de S-bahn zo in Potsdam, de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg. Deze stad viel na de Tweede Wereldoorlog in Sovjet Russische handen. De Russen wilden de geschiedenis uitwissen en helaas werden in die periode veel historische gebouwen gesloopt. Maar gelukkig is er veel bewaard gebleven van de prachtige tuinen en kastelen. Deze staan op de Wereld Erfgoedlijst. Ook grappig om te zien is het Holländisches Viertel, dat bestaat uit typisch Amsterdamse gevelhuisjes.

De Zoo

Wil je een dagje wat anders dan de historie van Berlijn dan kun je een bezoek brengen aan de bekende Berlijnse dierentuin de Berlin Zoo. Hier woonde het wereldberoemde ijsbeertje Knut dat door zijn moeder werd verstoten en vervolgens door een verzorger werd opgevoed. Helaas mislukte zijn integratie in de ijsberengroep van de dierentuin en overleed hij te jong.

Londen top 5


Handige reistips & deals

kerstmarkt-berlijn1

De kerstmarkt van Berlijn

Duitsland kent een lange traditie van kerstmarkten. Tegenwoordig proberen sommige Nederlandse steden hier navolging aan te geven, maar voor de echte kerstsfeer ...

berlijn3

Een excursiereis Berlijn, wat moet je zien?

Vanuit Nederland worden jaarlijks vele excursiereizen naar Berlijn georganiseerd. Meestal reis je per touringcar naar de Duitse hoofdstad. Berlijn is een aaneen...