De kerstmarkt van Berlijn

Wij vergelijken
berlijn aanbieders

Ontdek een unieke kerstsfeer

Duitsland kent een lange traditie van kerstmarkten. Tegenwoordig proberen sommige Nederlandse steden hier navolging aan te geven, maar voor de echte kerstsfeer moet je nog steeds in Duitsland zijn. Al vanaf eind november verkeert Berlijn in kerstsfeer en kun je je hart ophalen aan de kerstspullen en lekkernijen op de verschillende kerstmarkten in de stad.

26 grote markten

Ieder jaar worden in Berlijn maar liefst 26 grote kerstmarkten opgebouwd, verspreid over de stad. Je kunt er heerlijk rondstruinen, genieten van een glaasje punch of glühwein of van een heerlijke plaatselijke of regionale lekkernij. Daarnaast kun je op de kerstmarkten natuurlijk naar hartenlust kerstinkopen doen. Zowel decoraties als originele kerstcadeaus, alles vind je op de kerstmarkten. Ook het bekende warenhuis Kaufhaus des Westen, kortweg KaDeWe, doet natuurlijk mee aan de kerstsfeer. In het grootste warenhuis van Berlijn kun je alleen al een dag doorbrengen om alles te bekijken.

Bezoek ook de kerken en galerieën

Niet alleen de grote kerstmarkten zijn de moeite van een bezoek waard, ga ook zeker een kijkje nemen in de vele kerken en galerieën van Berlijn die ter gelegenheid van kerst vaak kleine en intieme kerstmarkten organiseren. Er zijn zo veel kerstmarkten dat het niet mogelijk is om ze allemaal te bezoeken in één dag. Wil je zo veel mogelijk proeven van de authentieke kerstsfeer in Berlijn dan plan je dus een meerdaags verblijf.

Londen top 5


Handige reistips & deals

kerstmarkt-berlijn1

De kerstmarkt van Berlijn

Duitsland kent een lange traditie van kerstmarkten. Tegenwoordig proberen sommige Nederlandse steden hier navolging aan te geven, maar voor de echte kerstsfeer ...

berlijn3

Een excursiereis Berlijn, wat moet je zien?

Vanuit Nederland worden jaarlijks vele excursiereizen naar Berlijn georganiseerd. Meestal reis je per touringcar naar de Duitse hoofdstad. Berlijn is een aaneen...